Eskilstuna

Denna artikel är en annons

Ett starkt lag som bidrar till

Eskilstunas utveckling

Handelsbanken är den av storbankerna som har flest lokalkontor i landet. I Eskilstuna ligger kontoret centralt vid Fristadstorget.

Det är en grå novembermorgon. Klockan närmar sig 10.00. En liten kö av kunder väntar på att Handelsbanken ska öppna sitt kontor som ligger mitt i centrum vid Fristadstorget. Att det alltid ska finnas ett tillgängligt Handelsbankskontor i Eskilstuna kan kunderna lita på – det är genom kontoren man lär känna sina kunder.

Det är ingen slump att Handels­banken alltid ligger i topp vid undersökningar av kundnöjdhet. Det är heller ingen slump att banken för sjunde året i rad har utsetts till Årets affärsbank och Sveriges småföretagarbank, enligt Finansbarometern.

 

– Det handlar om det personliga mötet och att vara nära den lokala marknaden. Många banker lägger ner sina kontor och satsar på digitala system där kunden ska göra det mesta själv, säger Johan Gustavsson, som är chef för Handels­bankens kontor i Eskilstuna.  Även vi har naturligtvis ett komplett digitalt erbjudande. Men vi tror på det personliga kundmötet. När man ringer Handels­banken i Eskilstuna så kommer man direkt till kontoret.

 

Handelsbanken är den av de fyra storbankerna som har flest kontor i landet. I Eskilstuna finns ett kontor med tjugotalet medarbetare.

 

– Genom vår lokala närvaro kan vi bidra till Eskilstunas utveckling och tillväxt, säger Johan Gustavsson. Det är en oerhört positiv anda i kommunen och den vill vi vara med och stödja.

 

Både när det gäller privatkunder och företag så är Handelsbanken i Eskilstuna en av de största lokala bankaktörerna

 

– Förutom våra egna kompetenta medarbetare här på lokalkontoret, så har vi hela Handelsbankens kompetens i ryggen, vilket innebär att vi klarar även de mest komplexa affärer. Vi har dessutom extremt låga kreditförluster, vilket beror på personliga sunda relationer med kunderna.

 

Johan Gustavsson exemplifierar betydelsen av närheten till kunderna med kyrktornsprincipen: ”Man ska inte lämna krediter till ett område som är större än man kan överblicka från kyrktornet.”

 

– I byn kände man varandra och visste vem man lånade ut till. Och den principen håller fortfarande i grunden, även om vi idag inte klättrar upp i några kyrktorn.

 

En av bankens tjänster som Johan Gustavsson gärna framhåller, men som många kanske inte känner till, är bilfinansiering för både privatpersoner och företag.

 

– Ett annat område som jag gärna lyfter fram är tjänstepensioner och givetvis hela sparområdet där vi har en bred kompetens. Vi har helheten och bredden där vår utgångspunkt alltid är kundens behov.

 

Johan Gustavsson har själv bred erfarenhet även utanför bankvärlden. Han var från början grundskolelärare, men har nu hunnit med att vara chef på ett antal av Handelsbankens kontor. Här i Eskilstuna trivs han med framåtandan och framtidstron.

 

– Ja jag ser den både hos företag och privatpersoner. Och den framtidstron vill vi vara en del av här på Handelsbanken.

Johan Gustavsson är chef för Handelsbankens kontor i Eskilstuna.

Hela personalstyrkan på kontoret vid Fristadstorget.