Exempel på kulturupplevelser i Eskilstuna

Alla ska kunna ta del av och vara delaktiga i kulturlivet i Eskilstuna. Här kan du läsa om några exempel på kulturupplevelser för dig som bor här eller är på besök här i Eskilstuna.

Ung salong på konstmuseet

För andra året anordnas Ung salong på Eskilstuna konstmuseum. 17ungdomar medverkar med fotografi, film, digital illustration, teckning, måleri och keramik. Eskilstuna konstmuseum finns i Munktellstaden och där visas samlingen med verk från 1600-talet till idag, tillfälliga utställningar med samtida konst och konsthantverk, pedagogisk verksamhet, Svenskt barnbildarkiv, programverksamhet, butik och restaurang. Fri entré.

Barnkonst på Kungsgatan

”Lek på fritiden” består av 24 bronsreliefer skapade utifrån teckningar av elever i åk 1-3 i Eskilstunas skolor hösten 2015. Nu finns de på den ombyggda delen av Kungsgatan. Barnens kommentarer om sina bilder, som medföljde teckningarna, går att läsa i de runda sittbänkarna på Kungsgatan.

Vandra i Kents fotspår

Nu kan du uppleva historien om Sveriges största rockband Kent till fots, runt om i Eskilstuna. Destination Eskilstuna har tagit fram en karta över de 16 mest betydelsefulla Kent-platserna i Eskilstunas centrum. Kartan finns som pdf på Eskilstuna.nu

Största bältdjuret i Sverige

Nyligen invigdes ett av Sveriges volymmässigt största, offentliga konstverk i Eskilstuna Logistikpark. Konstnärerna Signe Johannessen och Erik Rören ligger bakom verket ”Bältdjuret i Kjula”, som tagits fram i samarbete med elever i Kjula skola. ”Bältdjuret i Kjula” var tidigare en rivningshotad flyghangar som stod på en undanskymd plats i Eskilstuna logistikpark.